Loading...

Egyedülálló terápia, a lézer erejét felhasználva.
Standard tartozékok: Szilikon applikatorok
Perforált ragtapaszok
Optikai szálak
Lézer védőszemüvegek (felnőtt méret)
Opciós tartozékok: Öntapadó egyszargasználatos applikatorok
Lézerzuhany
Lézerfésű
Flexibilis tartókar a lézerzuhany, vagy lézerfésű tartására
Lézer védőszemüveg (gyermek méret)
Az eszköz műszerkocsin:

Szilikon applikátor

A szilikon applikátort az optikai szála végére kell húzni és perforált ragtapasszal rögzíthető a bőrfelületre. Az applikátorok fertőtleníthetők, így többször is felhasználhatók.

Optikai szálak

Az optikai szálak irányítják a lézersugarat a kívánt testfelültre. A szál egyik vége SMA csatlakozóbal kapcsolódik a vezérlőegységhez, a másik végén fém csatlakozó van, erre húzható a szilikon applikátor. A sérülékeny szálak szilikon csővel vannak burkolva a védelem és a könyebb fertőtlenítés érdekében. Vörös lézersugarak továbbítására a normál műanyag optikai szálakalak alkalmasak, az ibolya és infra sugarak továbbítására kvarc szálak szükségesek. A szálak megrendelhetők egyesével, vagy tizes csomagolásban. Hossza 2.20m.

Perforált ragtapasz

A perforált ragtapasz a szilikon applikátor rögzítéséte szolgál a bőrfelületen. Helyezük az applikátort a perforált lyukba és tapasszuk a bőrfelületre, ahol a kezelést végezni szeretnénk. A ragtapasz kézzel is könyen téphető.

Öntapadó applikátor

Az öntapadó applikátor egyszerhasználatos eszköz, az optikai szálat rögzíti a bőr felszínen. A lézerszál fém csatlakzóját helyezze az aplikátor furatába, tépje le a gyűjtő csomagolásról, és máris a kívánt helyre ragaszthatja. Az egyszerhasználatos öntapadó applikátort akkor használjuk, ha páciensnek fertőző bőrbetegsége van, vagy gyors felhelyezésre van szükség.

Lézerzuhany és lézerfésű

Lézerzuhanyt, vagy lézerfésűt akkor alkalmazzuk, ha nagyobb felületet szeretnénk kezelni pl. sebfelület. Cstalakoztassuk a kívént számú és típusú optikai szálat a fésűhöz, vagy zuhanyhoz és máris alkalmas a nagy felületű kezelésre. Ha steril körülmények között szükséges a kezelés, terítsünk egy steril mull lapot a sebfelületre és így végezzük a kezelést. A lézerzuhany és lézerfésű nem sterilizálható, kezelés után fertőtlenítő kendővel szükséges áttörölni.

Flexibilis tartókar a lézerzuhany, vagy lézerfésű tartására

Flexibilis kar lehetővé teszi a lézerzuhany, vagy lézerfésű bőrfelület feletti megtartását. Nincs szükség arra, hogy a terapeuta több percen keresztül tartsa az eszközt. Lehetővé teszi a zuhanyfej flexibilis mozgatását, ezáltal nagyobb sebfelületek is kezelhetők. A tartó rögzíthető a műszerkocsira, bármilyen testfelület kezelhetővé válik ezáltal.

Lézer védőszemüveg

A lézer védőszemüveg védi a terapeuta és a páciens szemét. Használata kezelés közben KÖTELEZŐ! Az újonnan vásárolt eszköz tartozéka 2db lézer védőszemüveg felnőttek számára (gyerek méret opció!). Közvetlenül a lézersugárba még a védőszemüvegben SEM SZABAD BELENÉZNI!

Felhasználási terület:

- Ortopédia
- Sportgyógyászat
- Reumatológia
- Bőrgyógyászat
- Akupunktúra

Mire alkalmas?

Az eszköz alkalmas izmok, inak, ízületek lézeres kezelésére. Speciális feltétet felhelyezve alkalmassá válik lézerzuhanyos sebkezelések lebonyolítására. Lézer akupunktúra is végrehajtható az eszközzel.

Kezelés alapjai

Az eszköz a lézer segítségével gyógyít. A lézer klinikai és biológia hatása évtizedek óta ismert. Alkalmazása segíti az igen nehezen gyógyuló sebek gyógyulását, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású.